- 1 bote de lombos de bonito La Chinata
- 1 ceboleta
- 3 pepinillos en vinagre
- 350 grs de pepino
- Mostaza
- Maionesa
- Caviar de arenque
Seguimos a facer receitas con conservas e a disfrutar da súa versatilidade. Estas receitas son un pouco máis elaboradas, pero de ningún xeito complicadas.
Na receita de hoxe imos a usar un dos produtos en conserva que nos ofrece La Chinata, dentro de esa extensa gama de boas opcións que temos na súa tenda de Ourense: lombos de bonito en aceite.
- Sacamos os lombos de bonito e poñemos a escoar. Que solte o máximo de aceite.
- Cortamos a ceboleta e os pepinillos en vinagre, en dados pequenos.
- Collemos os lombos escoados e picamos tamén en dados pequenos.
- Nun bol mesturamos a ceboleta, os pepinillos en vinagre, os lombos de bonito, a mostaza e a maionesa. Un par de aclaracións: dado o sabor tan particular da mostaza, no poño medidas e que cada un faga a mestura segundo o seu gusto. A mestura non debe de quedar moi untuosa, o protagonista é o tartar, non o prebe.
- Pelamos o pepino, cortamos en anacos e trituramos co aceite do bote do bonito (ben escoado).
- Usamos moldes que encheremos ca nosa mestura, vertemos un pouco do zumo de pepino e rematamos co caviar de arenque.
Non fai falla explicar o conxunto de sabores que imos a levar a nosa mesa con esta preparación con conservas.
Para o meu gusto, se lle dades un golpiño de neveira antes de servir, está mellor.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito