Ir á receita en castelán
Hoxe imos a usar unha conserva que non é moi normal que consumamos en Galiza. As razóns coido que son obvias.
- 250 grs de garavanzos cocidos
- 1 lata de polbo en conseva
- 1/2 cebola
- Aceite de oliva
- Pementón agridoce de la Vera
- Comino
- Vinagre de Jerez
Hoxe imos a usar unha conserva que non é moi normal que consumamos en Galiza. As razóns coido que son obvias.
De todos os xeitos, é unha conserva que podemos ter sempre a mao e que nos pode sacar de un apuro.
- Cortamos a cebola en plumas e poñemos nun bol, salgamos e cubrimos con auga fría. Os cinco minutos poñemos a escoar. O que conseguiremos es sacarlle a dureza e facela máis agradable.
- Poñemos os garavanzos nun bol, engadimos o pementón, o comino e regamos co aceite de oliva. Deixamos macerar uns 10 minutos.
- Levamos unha tixola ó lume e en canto comence a ter calor, botamos os garavanzos que tiñamos macerando. Damos unhas voltas durante un par de minutos e engadimos o polbo en conserva. Remexemos un par de minutos para que se integren os sabores.
- Servimos atempado e mesturado ca cebola en cru. Vainos a dar o toque crocante.
Estes tipos de ensaladas atempadas, van moi ben para as temperaturas que xa nos empezan a vir.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito