Ir al contenido principal

Sandwich de Lumbrigante

Ir á receita en castelán
  • 1 lumbrigante mediano
  • 1 penca de apio
  • 3 follas de endivia
  • Pirixel
  • Pan
Para o prebe
  • 2 culleradas pequenas de mostaza
  • 1 xema de ovo
  • 1 chorro de coñac
  • 1/2 limón
  • 1 cullerada de ketchup
  • Aceite, sal e pementa

Ola de novo, imos a seguir con estas receitas que tan ben nos van a ir nestes días que aínda quedan do verán.
Esta preparación vai a servir para un entrante, para unha merenda ou como xa vimos dicindo, para esa cea fría no xardín cos amigos.
Non vos recomendo o pan a usar, eu usei un bo pan de rosca que lle foi de marabilla, eso si que sexa brando. Podedes presentalo soamente ca base o con base e tapa.

  1. Poñemos a cocer o lumbrigante nunha cazola con auga e sal (60 grs por litro de auga). Como entendo que o lumbrigante está vivo, o poñemos na cazola ca auga fría e contamos uns 20 minutos dende que rompa o fervor. Deixamos arrefriar. Outra opción é mercalo cocido e conxelado.
  2. Lavamos as follas de endivia, cortamos en triángulo a parte pola que vai unida (eliminamos o amargor) e picamos en rodelas. Picamos o pirixel e tamén o apio en medias lúas.
  3. Cando o lumbrigante estea frío, sacamos a carne da cola e das pinzas. Cortamos en dados.
  4. Imos a facer unha especie de prebe rosa e para elo batemos a xema con unha das culleradas de mostaza. Imos incorporando aceite lentamente ate ligar con textura de mahonesa.
  5. Incorporamos o coñac, a outra cullerada de mostaza (esta segunda vai no voso gusto), o zume do medio limón, sal, pementa e o ketchup. Batemos todo ben.
  6. Nun bol mesturamos o apio, a endivia, o pirixel, o lumbrigante e o prebe preparado.
  7. Con esta fresca e saborosa mestura, recheamos os noso sandwich.
Non me negaredes que ides a levar a vosa mesa un fresco bocata, ademais da mestura de sabores e atopar na boca ese crocante de apio.


Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es