Ir á receita en castelán
A receita de esta semana é unha sobremesa, de cando en vez tamén hai que tocar o tema da repostería. Os da casa o agradecen.
- 200 grs de fariña
- 2 mazás (usei golden)
- 2 ovos
- 175 grs de azucre
- 190 grs de aceite de xirasol
- 5 grs de lévedo Royal
- 1 cullerada de abelás picadas
- 1 culler de café de canela
- 1 belisco de sal
- Para o molde fariña e manteiga
A receita de esta semana é unha sobremesa, de cando en vez tamén hai que tocar o tema da repostería. Os da casa o agradecen.
O conxunto mazá, abelá e canela, resulta moi agradable neste biscoito de textura moi suave e agradable.
Poñemos o forno a prequecer a uns 185º. Para comenzar mesturamos nun bol, a fariña co lévedo de Royal e o belisco de sal.
Noutro bol batemos os ovos co azucre, as abelás picadas e o aceite. Vertemos a mestura resultante no bol do ovo e remexemos ben ata que quede todo ben integrado.
Reservamos.
Pelamos unha mazá e relamos y mezclamos ben ca masa que temos reservada.
Cortamos en gallas a outra mazá e reservamos.
Se o molde que imos a usar non é de silicona, engraxaremos ca manteiga e enfariñamos. Vertemos a masa no molde e repartimos pola superficie as gallas reservadas.
Levamos ó forno entre 30 e 45 minutos, vos coñecedes o voso forno. Se vedes que se queima a superficie cubrimos con papel de aluminio, pinchamos cun pauciño e si sae limpo está listo. Sacamos do forno e deixamos atempar.
Desmoldamos e listo para disfrutar nunha merenda, nunha cea o como teñades a ben.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito