Ir á receita en castelán
Nestes días estase a celebrar en Ourense o Festival de cine OUFF. Ó mesmo tempo en distintos restaurantes da cidade, faise unha oferta gastronómica para comer de cine.
Nestes días estase a celebrar en Ourense o Festival de cine OUFF. Ó mesmo tempo en distintos restaurantes da cidade, faise unha oferta gastronómica para comer de cine.
Pois
ben esta receita, moi concorrida pola rede, é a que Audrey Hepburn
aprende a facer na famosa escola de cociña Le Cordon Bleu.
A
película é do xenial Bily Wilder e a actriz ten coma compañeiros de
rodaxe a dous "principiantes", Humphrey Bogart e Wiliam Holden.
Esta receita é a miña pequena achega a este Comer de cine do Festival de Ourense OUFF.
Para esta coñecida receita necesitaremos:
40 grs de manteiga
40 grs de fariña
100 grs de emmental relado
3 xemas de ovo
5 claras de ovo
Pan relado
Pementa branca e sal
Relamos
o queixo e reservamos. Nunha cazola poñemos a fundir a manteiga á que
engadiremos a fariña para facer un roux. Deixamos facer un par de
minutos.
Imos
engadindo a leite os poucos e remexendo cunhas varillas até conseguir
unha bechamel sen grumos e non moi espesa, salgamos e moemos pementa
branca. Cubrímola con film que estea en contacto ca bechamel para que non
colla costra e deixamos arrefriar.
Poñemos a prequecer o forno a 210º e mentres montamos as claras a punto de neve forte e reservamos.
Engadimos
as xemas á bechamel e mesturamos ben até que estean completamente
integradas, a continuación incorporamos o queixo relado.
Á mestura anterior engadimos as claras a punto de neve, que iremos
mesturando de abaixo para arriba, co fin de que non perdan volume.
Engraxamos
con manteiga uns moldes individuais e espolvoreamos cun pouco de pan
relado. Enchemos as 3/4 partes e poñemos na parte baixa do forno uns 18
ou 20 minutos, até que inflen e teñan a superficie dourada.
É moi importante non abrir a porta do forno durante o proceso, pois non subirían.
Servilos inmediatamente despois de sacar do forno.
Tedes
un entrante de cine nas vosa mesas. Se queredes un sabor máis intenso
podedes usar un queixo máis forte que o que se indica na receita.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito