Ir a receita en castelán
Imos a completar a menú dos piquillos e o bacallau con unha sobremesa.
Xa hai unhas fresas moi fermosas no mercado e posiblemente esta é a primeira de algunha outra sobremesa máis con fresas.
As cantidades que se sinalan de seguido son para 4-6 persoas. Esta unha receita clásica, máis o voso éxito vai a estar na orixinalidade da presentación.
250 grs de fresas
250 grs de requeixo
1/2 bote pequeno de leite condensada
3 ovos
3 culleradas de azucre
1 limón
Lavamos e partimos en anacos as fresas. Maceramos co azucre, como mínimo un par de horas (ei deixeinas da noite anterior).
Mesturamos o requeixo cas xemas dos ovos, a leite condensada, a codia do limón relada e o zume do limón. A continuación incorporamos as claras montadas a punto de neve.
Repartimos a mestura en moldes, enchidos ata a metade e deixámolos na neveira ata que a mousse estea callada.
A maceración das fresas xunto co zume obtido da maceración, pasámolo polo batedor ata obter un puré fino.
Rematar de encher os moldes. Depende dos moldes de servizo a cantidade final resultante.
Moi, pero moi rico.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Imos a completar a menú dos piquillos e o bacallau con unha sobremesa.
Xa hai unhas fresas moi fermosas no mercado e posiblemente esta é a primeira de algunha outra sobremesa máis con fresas.
As cantidades que se sinalan de seguido son para 4-6 persoas. Esta unha receita clásica, máis o voso éxito vai a estar na orixinalidade da presentación.
250 grs de fresas
250 grs de requeixo
1/2 bote pequeno de leite condensada
3 ovos
3 culleradas de azucre
1 limón
Lavamos e partimos en anacos as fresas. Maceramos co azucre, como mínimo un par de horas (ei deixeinas da noite anterior).
Mesturamos o requeixo cas xemas dos ovos, a leite condensada, a codia do limón relada e o zume do limón. A continuación incorporamos as claras montadas a punto de neve.
Repartimos a mestura en moldes, enchidos ata a metade e deixámolos na neveira ata que a mousse estea callada.
A maceración das fresas xunto co zume obtido da maceración, pasámolo polo batedor ata obter un puré fino.
Rematar de encher os moldes. Depende dos moldes de servizo a cantidade final resultante.
Moi, pero moi rico.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito