Faremos hoxe unha sobremesa bastante saborosa. O nome é o de menos, en realidade dámoslle forma dunhas croquetas, máis a masa e outra.
Pídovos desculpas pero fíxenas un pouco o tolo, sen tomar nota dos ingredientes exactos, pero máis ou menos son os seguintes e ademais ca vosa intuición ídelas a levar a bo fin.
1 ovo
1 dente de allo
perexil picado
4 ou 5 patacas pequenas
1/2 lata grande de bonito
Unha apreciación antes da receita, xogade cas patacas e o bonito o voso gusto.
Poñemos a cocer as patacas, deixamos arrefriar un pouco e esmagamos con un garfo, ata obter un puré de patata.
Batemos ben o ovo, engadímoslle o allo e o pirixel picados miúdos.
Incorporamos o bonito desmigado e o puré de patacas. Trátase de obter unha masa cremosa.
Con dúas culleres facemos as quenefas e fritímolas en aceite quente, soamente que collan cor.
Un aperitivo, como dixen o principio saboroso e de fácil execución.
Pídovos desculpas pero fíxenas un pouco o tolo, sen tomar nota dos ingredientes exactos, pero máis ou menos son os seguintes e ademais ca vosa intuición ídelas a levar a bo fin.
1 ovo
1 dente de allo
perexil picado
4 ou 5 patacas pequenas
1/2 lata grande de bonito
Unha apreciación antes da receita, xogade cas patacas e o bonito o voso gusto.
Poñemos a cocer as patacas, deixamos arrefriar un pouco e esmagamos con un garfo, ata obter un puré de patata.
Batemos ben o ovo, engadímoslle o allo e o pirixel picados miúdos.
Incorporamos o bonito desmigado e o puré de patacas. Trátase de obter unha masa cremosa.
Con dúas culleres facemos as quenefas e fritímolas en aceite quente, soamente que collan cor.
Un aperitivo, como dixen o principio saboroso e de fácil execución.