Ir al contenido principal

Ovos fritos con puré de patacas e muslo de pato en confit

Esta fin de semana fixen dous pratos con puré de patacas. Neste engadinlle unha graxa e un ovo que o fixo máis cremoso e suave. A mistura, penso, foi realmente boa.
Usaremos:
4 ovos
1 xema de ovo
1 bolsa de puré de patacas Maggi

2 sobres de zanco de pato en confit COREN
20 grs de graxa do confit
Sal Maldón

Poñémonos a preparalo:
Facemos o puré de patatas seguindo as instrucións do fabricante. Misturamos ben.
Incorporamos a graxa do pato reservada e a xema do ovo batida, sazonamos con pementa branca.
Quecemos os zancos de pato 15 minutos, no forno prequecido e a 200 º. Desosamos os zancos e misturamos co puré de patacas. Reservamos uns anacos para a presentación do prato.
Presentamos o puré en cuncas e fritimos os ovos aceite ben quente, salgamos a xema con sal Maldón e servimos co puré.
A mistura da graxa e o ovo, dálle unha textura moi sedosa a o puré de pataca, moi agradable.