Vai unha sobremesa, hoxe tiven algo de tempo e metinme a elo.
Imos a necesitar:
1/2 piña (eu non tiña e usei kiwis. NON o seu é a piña)
2 mazás
1 cullerada de manteiga
250 grs de queixo mascarpone
2 culleradas de ron negro
2 ovos
5 culleradas de azucre
Imos a facer do seguinte xeito:
Pelamos as mazás e cortamos en cadrados, pelamos a piña e cortamos do mesmo xeito.
Saltear a froita nunha tixola cá manteiga ata dourar, neste momento engadir o ron e deixar que evapore o alcohol. Reservar.
Bater as xemas de ovo con tres culleradas de azucre ata que se faga crema. Engadir o queixo mascarpone e mixturar ben.
Bater as claras dós ovos con dúas culleradas de azucre a punto de neve. Misturar suavemente cá mistura anterior.
Servir en copa cá froita temperada e por riba a crema fría.
Bo proveito.
As medidas da receita da para 4 copas medianas, para os copóns que eu usei para 2.
Imos a necesitar:
1/2 piña (eu non tiña e usei kiwis. NON o seu é a piña)
2 mazás
1 cullerada de manteiga
250 grs de queixo mascarpone
2 culleradas de ron negro
2 ovos
5 culleradas de azucre
Imos a facer do seguinte xeito:
Pelamos as mazás e cortamos en cadrados, pelamos a piña e cortamos do mesmo xeito.
Saltear a froita nunha tixola cá manteiga ata dourar, neste momento engadir o ron e deixar que evapore o alcohol. Reservar.
Bater as xemas de ovo con tres culleradas de azucre ata que se faga crema. Engadir o queixo mascarpone e mixturar ben.
Bater as claras dós ovos con dúas culleradas de azucre a punto de neve. Misturar suavemente cá mistura anterior.
Servir en copa cá froita temperada e por riba a crema fría.
Bo proveito.
As medidas da receita da para 4 copas medianas, para os copóns que eu usei para 2.