Ir al contenido principal

Orellas de O Entroido

  Ir a receita en castelán

Seguimos no camiño ó tempo de Entroido. E traemos unha segunda opción de sobremesa para o Entroido, as orellas.
  • 1/2 Kg. de fariña 
  • 75 grs de manteiga temperada 
  • 4 ovos batidos 
  • 75 grs de auga temperada 
  • 1/2 sobre de lévedo químico (8 grs.) 
  • A pel dun limón relada
  • Aceite de xirasol 
  • Esencia de anís ou un chorro de anís 
  • Azucre glas
  • Unha belisco de sal.
Se hai unha sobremesa típica en todas as mesas, esa é a das orellas. Recomendo facelas en aceite de xirasol, para que o de oliva non lle dea un exceso de sabor. Importante que non queden con excesiva graxa.
  1. Amasar todo e deixar levedar durante 1 hora tapada con un pano limpo. 
  2. Estirar a masa en anacos, canto máis fina mellor e fritir no aceite de xirasol.
  3. Botar por riba azucre glas
Non ten mais misterio esta rica sobremesa. Se vos sirve de referencia, cas cantidades que se dan na receita, sae unha cantidade similar á da foto.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es