Ir al contenido principal

Tarta de castañas

Como estamos no tempo, unha sobremesa
 
Probádeo é moi fácil de facer (si non contamos con pelar as castañas, hai métodos como o do microondas ou escaldalas en auga fervendo, algo axudan)



 

TARTA DE CASTAÑAS (MOLDE DE 26 CM)


INGREDIENTES E INSTRUCCIóNS
600 Grs. de castañas crudas e peladas

1/2 litro de leite
150 Grs. de azucre
50 Grs. de manteiga
4 Ovos
1 Copiña de ron
1 Cullerada de cacao en po
1 Pizca de sal
1 Cullerada de azucre glas
A ralladura dun limón

 
• Cocer as castañas en leite salgado 25 minutos, escorregar e facer puré cando aínda estean quentes.
• Separar as xemas das claras e traballalas co azucre e a manteiga reblandecida hasta obter unha crema fina. Engadir o ron, o puré de castañas, o cacao e a ralladura de limón.
• Montar as claras a punto de neve, con unha pizca de sal, e engadilas despacio a mixtura anterior, mixturando ben de abaixo para arriba.
• Prequentar o forno a 190º, untar o molde con manteiga (si é de silicona no é necesario), verter a mezcla no molde e introducilo no forno entre 40 ou 45 minutos. Si se quemaise pola parte superior, tapar con papel de aluminio. Deixar enfriar y desmoldar. Adornar con azucre glas.