Ir á receita en castelán
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Traemos hoxe unha receita que nos encaixa moi ben no tempo de verán.
Imos a mesturar un produto tan noso como as xoubas con unas migas de sinxela execución.
- Xoubas
- Pan do día anterior
- Touciño
- Dentes de allo
- Pementón agridoce de La Vera
- Aceite de oliva
- Sal
- Limpamos as xoubas, retiramos as espiñas e reservamos.
- Preparamos un aceite con pementón, poñendo ó lume aceite. No momento que estea quente, retiramos do lume e engadimos o pementón, remexendo de seguida para que non se nos queime. Pasamos a un bol e deixamos repousar unhas dúas horas, para que se vaian as impurezas ó fondo e nos quede un aceite roxo brillante. Reservamos.
- Cortamos en anacos pequenos o pan, o touciño e laminamos os dentes de allo. Nunha tixola con aceite facemos o touciño e os allos ata que comencen a tomar cor. Engadimos o pan e remexemos para que se doure e quede crocante. Fora do lume engadimos un pouco de pementón e mesturamos.
- Prequecemos o forno a 180º.
- Nunha fonte apta para o forno, poñemos unha base de migas, por riba as xoubas, unha á beira da outra, e regamos co aceite de pementón. Levamos ó forno uns 10 minutos.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito