Ir á receita en castelán
- 2 anchoas en conserva
- 2 sardiñas en aceite de oliva
- 2 quesitos en porcións
- 1 culler pequena de mostaza
- 2 culleradas de auga
- Aceite de oliva
- Pan
- 1 tomate
- 1 ceboleta
- Paleta ibérica
- Mozzarella
- Brotes de ensalada
- Noces
- Olivas verdes
- Vinagre de mazá
Continuamos ca cociña fácil e para o verán. Unha tosta con todo sabor e, como non, usando as nosas conservas.
Usei paleta, pero podedes poñer xamón de pato, chacina ou xamón ibérico.
- Cortamos unhas rebandas boas de pan e levamos ó forno seis minutos, a 200º co forno sen prequecer. Reservamos.
- No vaso da batedor poñemos as sardiñas sen espiñas, as dúas anchoas cortadas e as dúas culleradas de auga. Trituramos con batedor. Incorporamos a mostaza e o queixo e volvemos a bater. Cando a mestura está lisa engadimos o aceite en fío para que emulsione. Reservamos.
- Cortamos o tomate e a ceboleta en pequenos anacos e nun bol, maceramos con unha cullerada de vinagre de mazá, sal e aceite de oliva.
- Untamos a base da tosta ca crema de sardiñas, poñemos por riba os brotes de ensalada que aliñamos co tomate e ceboleta reservados. Mozzarella en lonchas e a paleta por riba. Picamos groseiramente as noces e as olivas.
- Regamos con aceite de oliva virxe e disparada para a mesa.
Como vedes, podedes deixar todo preparado, para chegar ó momento do xantar e unicamente montar.
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.esNo Facebock: http://www.facebook.com/boproveito