NON É UN POST PATROCINADO
Ir á receita en castelán
Ir á receita en castelán
- 1 lata xarda afumada Artemar
- 4 champiñóns
- 6 ceboliñas encurtidas
- 8 pepinillos en vinagre
- 12 olivas verdes
- 1/2 ceboleta fresca
- Pementiños picantes
- 1/4 pemento vermello
- Follas tenras de leitugas
- Aceite de oliva virxe extra
- Aceite de mazá
- Sal e pementa
Na visita que fixen hai un par de semanas a o Salimat, descubrín a conserva obxecto desta receita, que vai a ser unha rica ensalada moi apropiada para o verao.
Tratase de xarda afumada en aceite de oliva e comercializada por Conservas Artemar. Para que vos fagades unha idea, trátase de xardas de tamaño de unha sardiña grande, que ten un toque a afumado que foi o que me enganchou. Trátase de un afumado natural e eso aporta un toque especial.
- Limpamos, pelamos e picamos finos os champiñóns.
- Picamos o resto dos ingredientes para o encurtido. Ceboliñas, ceboletas, pepinillos, pemento vermello, pementiños picantes e olivas. Reservamos nun bol.
- Mesturamos o aceite e o vinagre nunha proporción de dous a tres. Salpimentamos e emulsionamos ben. Esta tarefa é sinxela se o facemos nun bote de cristal e axitamos forte.
- Vertemos a vinagreta no bol dos encurtidos, remexemos ben para que se mesturen os encurtidos e deixamos repousar unha hora como mínimo.
- Cando chega a hora do servizo, poñemos unha base de encurtidos (escoando ben), por riba poñemos a xarda aberta en metades (retiramos a espiña) e acompañamos cun pequeno "bouquet" de brotes de leituga, ó que engadiremos un par de culleradas de encurtidos.
Xa vedes, unha fresca ensalada que podedes deixar preparada antes de baixar á praia ou de ir á piscina.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito