Ir á receita en castelán
- 1 pata de polbo cocida
- Sal en escamas
- Pimentón agridoce de la Vera
- 3 tomates rama
- 50 ml de vinagre de mango (ou outro)
- 1 cullerada de azucre
- Humus
- Aceite de oliva
- Sementes de sésamo
- Follas de tomiño fresco
Hoxe imos a darlle unha pequena volta ó polbo. Deixando de lado que a mellor preparación (ó menos para min) de este produto é "A Feira", podemos xogar un pouco con outras preparacións e outros sabores.
Neste caso eu incorporo un vinagre de mango, que se pode cambiar por o que máis vos guste.
- Pelamos os tomates, limpamos de sementes e cortamos en dados.
- Sofritimos o tomate nunha tixola cun pouco de aceite, engadimos o azucre e o vinagre. Deixamos facer ata que caramelice.
- Retiramos do lume e deixamos arrefriar. Incorporamos as sementes de sésamo e cubrimos de aceite.
- Para o servizo, salteamos o polbo nunha tixola, poñemos no prato un fondo de humus, por riba o polbo e engadimos a vinagreta de tomate.
- Engadimos un belisco de pementón, unas follas de tomiño e escamas de sal.
Como vedes, estamos a darlle outra vida ó polbo. A vinagreta de tomate aromatizada vai a ser un perfecto contrapunto.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito