Ir á receita en castelán
- 1 mazá roxa
- 1/2 peza de Camembert
- 40 grs de Roncari azul
- 1 pomelo
- Follas de brotes
- 1 culler pequena de azucre moreno
- 1 belisco de canela
- 6 culleradas de aceite de oliva virxe
- Sal e pementa
Parece que o tempo se torce, pois que chova eu vos ofrezo unha rica ensalada chea de matices.
Se sodes amantes do queixo non deixedes de probar esta ensalada, de traballo cero e de presenza dez.
Ademáis xa veredes como vos sorprende a vinagreta.
Ademáis xa veredes como vos sorprende a vinagreta.
- Sacamos os queixos e a mazá da neveira con antelación e tomen todo o seu sabor.
- Cortamos o Camembert en lonchas e desmiuzamos o Roncari.
- Lavamos, secamos, descorazonamos e cortamos en rodelas finas a mazá. Poñemos as rodelas regadas co zume de medio pomelo.
- Preparamos a vinagreta co zume da outra metade do pomelo, o azucre, a canela e o aceite. Salpimentamos e emulsionamos.
- Sacamos as rodelas de mazá do zume e secamos.
- Montamos unha base de mazá, seguimos con lonchas de Camembert, rodelas de mazá, Roncari desmiuzado, rodelas de mazá e lonchas de Camembert. Acompañamos con algunhas follas de brotes e regamos ca vinagreta reservada.
Non vos vou a dicir nada sobre a mestura de sabores, tedes que facela e xa me contaredes.
Se queredes quedar de luxo e nas vosas casas gusta o queixo, non dubidedes en facer esta ensalada nin un segundo.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito