Ir á receita en castelán
- 600 grs de aliñas de polo
- 3 dentes de allo
- Pementón agridoce de La Vera
- 100 ml de viño branco Ribeiro
- Aceite de oliva
- Pementa negra
- Pan relado
- Sal
- 1 Bolsa de brotes tenros de ensalada
- Cebola morada
- Mini tomates Kumato
- Vinagre
Ola amigos, levo un tempo sen aparecer por esta fiestra, pero non a teño esquecida.
Dado estes calores que parece que xa se queren instalar, imos a ver se conseguimos facer unhas receitas que non sexan complicadas, que non nos rouben moito tempo e sobre todo cheas de sabor.
Pois posto nesta tesitura, hoxe facemos unhas aliñas de polo, que o normal é que lle gusten a todos os da casa, que acompañaremos con una ensalada chea de matices.
Esta é unha moi boa opción para unha cea, para un xantar na terraza, ou incluso para o tupper do traballo.
- Repasamos as aliñas e quitamos algún pequeno resto de plumas que poidan traer.
- Salpimentamos e as pasamos polo pan relado, sacudindo o exceso.
- Quentamos un pouco de aceite e salteamos os allos fileteados. Cando vemos que comenzan a tomar cor, retiramos e reservamos.
- Douramos as aliñas e cando estas collan cor incorporamos o pementón (ó gusto), un golpe de pementa negra, os allos reservados e o viño branco. Deixamos reducir o viño.
- Mentres se fan as aliñas, poñemos os brotes de ensalada nun bol, cortamos a cebola en plumas e os Kumatos pola metade. Engadimos a cebola e os tomates. Aliñamos o noso gusto.
- Servimos as aliñas de polo acompañadas de esa estupenda ensalada que preparamos.
Pouco mais que engadir, xa vedes que en moi pouco tempo ides a ter un saboroso prato para as vosos xantares ou ceas de verán.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito