Ir á receita en castelán
Despois de que as dúas últimas receitas forn de peixe, imos hoxe con unha de carne.
Despois de que as dúas últimas receitas forn de peixe, imos hoxe con unha de carne.
Vamos a facer unha receita moi útil, fainos unha estupendo xantar, serve para unha cea fría e como comida de taper para a oficina.
Xa vedes, podémola comer quente con un prebe, temperada ou fría.
Para que nos saia un pastel para unhas seis persoas, imos a precisar:
200 grs de mortadela
150 de touciño afumado en lonchas
3 ovos
Pirixel picado
2 dentes de allo
1 cebola pequena
8 tomates secos en aceite (ou 1 fresco)
Olivas sin oso (verdes ou negras)
Aceite, sal e pementa
Poñemos a cocer 2 ovos. Arrefriamos e reservamos.
Nun bol poñemos a carne e a mortadela cortada fina. Agregamos o outro ovo batido, os allos e a cebola picados e o pirixel. Salpimentamos (tede en conta que a mortadela xa aporta sal) e mesturamos ben todos os ingredientes.
Prequecemos o forno a 200º e nun molde axeitado, poñemos unha base da mestura da carne, sobre ela unhas lonchas de touciño afumado.
Picamos as olivas, os tomates e os ovos, que imos a poñer por riba do touciño.
Cubrimos co resto da carne, procurando unir ben polos bordes e pincelamos a superficie con un pouco de aceite.
Cando o forno estea a punto, baixamos a temperatura a 185º e deixamos o molde ca carne, que se faga, entre 25 e 30 minutos.
Pasado o tempo sacamos do forno e deixamos arrefriar.
Como ben sabedes, poderemos cortalo mellor en frío.
Como acompañamiento vanlle ben unhas patacas fritas, un pisto de verduras, un bo prebe de tomate, etc.
Aceite, sal e pementa
Poñemos a cocer 2 ovos. Arrefriamos e reservamos.
Nun bol poñemos a carne e a mortadela cortada fina. Agregamos o outro ovo batido, os allos e a cebola picados e o pirixel. Salpimentamos (tede en conta que a mortadela xa aporta sal) e mesturamos ben todos os ingredientes.
Prequecemos o forno a 200º e nun molde axeitado, poñemos unha base da mestura da carne, sobre ela unhas lonchas de touciño afumado.
Picamos as olivas, os tomates e os ovos, que imos a poñer por riba do touciño.
Cubrimos co resto da carne, procurando unir ben polos bordes e pincelamos a superficie con un pouco de aceite.
Cando o forno estea a punto, baixamos a temperatura a 185º e deixamos o molde ca carne, que se faga, entre 25 e 30 minutos.
Pasado o tempo sacamos do forno e deixamos arrefriar.
Como ben sabedes, poderemos cortalo mellor en frío.
Como acompañamiento vanlle ben unhas patacas fritas, un pisto de verduras, un bo prebe de tomate, etc.
Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito