Ir al contenido principal

Lombos de dourada con verduras


Finais de agosto. Imos dar por aberta a nova tempada despois de case que dous meses de vagancia total.
Arrancamos esta nova tempada cunha receita saudable, peixe e verduras. O peixe que imos a utilizar nesta ocasión é a dourada, peixe que podemos encontrar de acuicultura a un prezo moi alcanzábel. Que está mellor a brava, pois si, pero a diferenza económica é notable e o resultado é moi digno ca dourada de acuicultura. O tema queda á elección do peto de cada un, a desta preparación é (era) de acuicultura e estaba realmente moi boa.
Usaremos unhas verduras salteadas para acompañar, que eu deixei ó "dente", co fin de darlle un toque crocante o noso prato.
Deixámonos de leria e imos ca lista de ingredientes para a nosa receita:

2 lombos de dourada por comensal
Espinacas baby
Espárragos verdes
Cenoria
Pemento roxo
Champiñóns
Tomates cherrys
Allos
Lima
Pementa negra
Prebe de solla
Aceite de oliva e sal

Non dou cantidades de verduras, pois que cada quen as use segundo os seus gustos. Si vou a dar para o prebe de solla, xa que é moi potente: unha culler de café para catro lombos.
Comenzamos por preparar todas as verduras. Cortamos o pemento vermello en tiras e dámoslle un escaldado de uns 5-7 minutos, para abrandalo.
Limpamos os champiñóns e cortamos en anacos, pelamos a cenoria e cortamos en tiras, cortamos a parte leñosa dos espárragos e pelamos, cortamos os tomates en dous.
Para o marinado do peixe, relamos a pel da lima, facemos o zume e picamos os allos.
Mentres imos a saltear as verduras, poñemos os lombos nun recipiente axeitado, moemos a pementa negra sobre eles, botamos os allos, o zume da lima, a culler de café de prebe de solla e un chorro xeneroso de aceite de oliva. Reservamos na neveira uns 10 minutos.
Poñemos unha tixola ó lume con un pouco de aceite de oliva e salteamos primeiramente os champiñóns, os espárragos e as cenorias. Deixamos facer uns minutos para a continuación incorporar as follas de espinacas, os tomates e as tiras de pemento. Remexemos o conxunto, facemos uns minutos e reservamos.
Nunha prancha quente facemos os lombos da dourada, uns tres minutos por cada lado. Co fin de non marear os lombos e se nos desfagan, botámolos primeiro ca pel para abaixo, logo damos unha sola volta e presentamos ca pel cara arriba.
Para a presentación do noso prato, facemos unha cama cas verduras salteadas e poñemos por riba o lombo. Por riba imos a botar un pouco de reladura da lima, que lle dará un toque de frescor.
Inmediatamente á mesa a non deixalo arrefriar.

Nota: Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades por un destes dous camiños:
No correo:     olivarela@hotmail.es