Ir á receita en castelán
Ola, xa sei que teño isto un pouco abandonado. Pensei que ía a ter un montón de tempo co paso da vida laboral á prexubilación, pero ando raspado, raspado. Mellor así.
Ola, xa sei que teño isto un pouco abandonado. Pensei que ía a ter un montón de tempo co paso da vida laboral á prexubilación, pero ando raspado, raspado. Mellor así.
Volvemos con peixe, empeza a ser tendencia, neste caso o salmón que entre as moitas preparacións que ten, unha delas é marinado.
Imos a facer un marinado con froitas e verduras o que lle vai a dar un sabor moi agradable. É unha receita que preparo bastante a miúdo, pero que nunca me decidira a publicar.
Utilizo as colas, que me dan un resultado fantástico.
Para esta preparación imos a precisar:
1 limón
2 laranxas
1 porro
1,5 ou 2 quilos de sal grosa
Aneto
Aceite, sal e pementa
Pois o proceso é moi sinxelo.
Pedimos na peixería que nos abran a cola e lle quiten as espiñas.
Xa na casa lavamos a cola, secamos, envolvemos en film transparente e levamos a conxelar unhas 48 horas (polo tema do anisakis).
Pasado o tempo deixamos desconxelar de maneira lenta no frigorífico.
Cortamos o porro en rodelas finas, pelamos as laranxas e cortamos en pequenos cubos, pelamos o limón e igualmente cortamos en pequenos cubos. Reservamos pel do limón sen a parte branca.
Nun bol botamos a sal e incorporamos o porro, as laranxas, o limón, o zume que soltaron ó cortar as froitas e un pouco de aneto. Mesturamos ben todos os elementos.
Nun recipiente adecuado, poñemos unha base da mestura de sal, poñemos as dúas metades da cola e cubrimos co resto da sal.
Cubrimos con film e deixamos no frigorífico entre 12 e 24 horas. Para medio quilo, con unhas 15/16 horas debería chegarlle.
Pasado o tempo sacamos da sal e lavamos ben, secamos e cubrimos con aceite e pementa negra.
Xa temos o noso salmón listo para usar. Vai a aguantar, no frigorífico, una semana bien.
Os usos que lle podedes dar está na vosa imaxinación: ensaladas, en lascas con aceite, en dados con pasta, etc.
A presentación que vos deixo nas fotos, é cortado en lascas finas, picamos moi fina a pel do limón reservado e un pouco de ceboliño, que votaremos por riba do salmón, o que vai a intensificar o seu sabor afroitado. Vertemos aceite de oliva por riba e a gozar de un estupendo prato para unha cea de verán.
Nota:
Como me interesan os vosos comentarios e me gustaría responder
directamente, vos agradecería que os comentarios ou consultas as fagades
por un destes dous camiños:
No correo: olivarela@hotmail.es
No Facebock: http://www.facebook.com/boproveito