Ir al contenido principal

Entradas

Mostrando entradas de abril, 2013

Torta de limón

Ir a receita en castelán Na receita de hoxe imos a caer na tentación do doce. Deixamos por uns intres o salgado de lado e facemos un ha saborosa t o rta perfumada e saborizada con limón. Se lle p o m os un pouco de mimo, teremos un ha sobremesa estupenda para rematar un bo xa ntar. Pois se nos metemos a facela , imos a precisar: 200 grs de galletas tipo María 100 grs de manteiga 1 bote pequeno de leite condensada 3 ovos A reladura dun limón 2 limóns para o zume (tres se son pequenos) Teremos xa con anterioridad e a manteiga a ab r andar fora da neveira. Trituramos as galletas ata que adquiran unha textura como de ar ea , que mest ura remos ca manteiga. Temos preparado o molde que vai a ir ó forno, se é metálico pod émolo forrar con pap el de forno ou aplicar un spray por toda a superficie e que fai que se desmolde bastante facilmente. Se o molde é de silicona, non debería d e haber problema de desm oldado. Sobre o m olde iremos pondo a mestura das galletas ca m

Montado de tartar de tomate e sandía con pataca e sardiña en aceite con Gotas de Abril

Ir a receita en castelán C ando fa i uns días tiven coñecemento da xornada que ía a facer Aceites Abril no día de hoxe, 29 de abril, baixo o nome Un día de Abril, pensei en facer un pequeno bocado para esa xornada de #undiadeabril. O eixe principal da xornada era a present ación en Santiago de o aceite gourmet Gotas de Abril, que a empresa ourensa na comercializa. No evento participaron Daniel Guzmán de Restaurante Nova na dirección da cata de aceites e Miguel Mosteiro do Restaurante Deleitarte c u n showcooking. E casualidades da vida, mentr e s o estaba a ver estaba preparando o meu tartar e Miguel Moste iro coment a que un dos bocados vai a f acer é con ta rtar de tomate Para esta xornada de #undiadeabril, está é a miña humilde aportación , que ademais de Gotas de Abril, imos a usar conservas de Galicia para poñelas en valor e que no n sexan soamente un apaño . Par a preparalo precisaremos. Patacas 1 Tomate rama 100 grs de p olpa de sandía 3/4 de cebola mor

Polbo a feira reconstruido

Ir a receita en castelán Antes de nada quero pedir desculpa s polo rimbo mbante do nome da entrada. O único que pretendo é divertirme facendo un petis co e xogar a combinar de outro xeito , algún s dos ingredientes que compoñen o polbo a feira. Non pretendo, nin creo que o faga, faltarlle ó respe cto a un prato tan tradicional e tan noso . Repito soamente pretendo divertirme na miña cociña e si por riba vos gusta mellor. D i cía Marcelo Tejed or , hai uns anos, nunha entrevista para a revista Coren, que xa lle gustaría que no futuro o recordaran por ser o creador dun prato coma o polbo a feira. Coido que está todo dito. Pois entón, para o noso petisco necesitaremos: Polbo cocido Pataca cocida 1 ovo 1/2 dente de allo Aceite Sal en escamas Pementón agridoce de la Vera Pir i x e l Co polbo temos d úas opcións: mercalo na peixe ría e cocelo na casa ou ben mercalo xa cocido en alg unha das numerosas polbeiras que se poñen nas rúas os sábados e domingos. Se o ides a c

Brandada de bacallau e escalivada

Ir a receita en caste lán Hoxe imos a mesturar un alimento moi de aquí, o bacallau, con un xeito de preparar as verduras moi mediterr á neo, a escalivada. Escaliva r en catalán quere d icir asar nas brasas e nos non as imos a asar nas brasas as nosas verduras, pero si no forno. O bacallau ímolo a presentar en brandada, unha preparación de usos m últiples, re c heo de piquillos, de canelóns, e n tostas con un fío de aceite, etc. Metidos en faena precisaremos: PARA A BRANDA DA 400 grs de bacalla u desalgado 2 patacas medianas 1 dente de allo Aceite de oliva 50 ml de leite PARA A ESCALIVADA 1 pemento roxo 1 berenxena 1 cebola Aceite de oliva Sal Ceboliño para a presentación Poñemos o forno a prequecer a 200º . Pelamos a cebola e nunha fonte apta para o forno poñemos a s tres verduras regadas cun chorro de aceite. Metem os no forno uns 40 minutos, d ándolle a volta as verduras na metade do tempo (o de sempre como cada forno é un mundo, que cada quen se controle). O