Ir al contenido principal

Amorodos bañados con chocolate por riba de madalena

Como sodes moi astutos, seguro que observades que no que menos me gusta traballar en nas sobremesas, pois quen non quere caldo sete cuncas. Esta de hoxe é a segunda en moi pouco tempo.
Vamos a por elo.
Necesitaremos:
8 madalenas
250 grs. de chocolate foundant (eu utilizo sempre Nestle postres)
125 grs. de manteiga
medio vasiño de auga
8 amorodos (fresas) de bo ver
Tona montada a o gusto

Derreter a baixa temperatura ou a baño maría o chocolate con a manteiga e a auga.
Ensartar en vertical cada fresa con un pau de bambú, procurando que saia por debaixo, mergullar no chocolate líquido, escorregar e pinchar nunha pataca ata que sequen un pouco e non rezumen.
Quitarlle as madalenas o bonete e cortar o resto horizontalmente, cubrir a base con a tona, tapar con o outro disco da madalena botar máis tona e sen quitar a pau poñer un amorodo sobre cada unha delas.
Sinxelo, rápido e saboroso, que máis queredes.
No tempo dos figos, podédelo facer con eles pelados en lugar dos amorodos.